piątek, 29 listopada 2013

Kluski leniwe

Ulubiony podwieczorek mojego maluszka, zawsze obieram trochę więcej ziemniaków na obiad, z nadzieją, że trochę zostanie i będę miała z czego zrobić kluski :) Dodaję twaróg, jajko i mąkę, wszystko na oko, ugniatam ciasto i wrzucam do wrzątku. Z braku kupnej tartej bułki, której zresztą ostatnio staram się nie używać, bo tylko pracownicy przedsiębiorstw produkujących bułkę tartą wiedzą co do niej trafia (i mogę się założyć, że oni tej bułki nie kupują) postanowiłam zetrzeć na tarce chleb razowy z ziarnem, obsuszyłam go na patelni, dodałam masła i polałam nim kluski. Na koniec posypałam wszystko cukrem i podwieczorek został pożarty przez całą rodzinę w ciągu 5 minut.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz